torsdag den 2. januar 2014

Året der gik....... og året der er på vej

Når jeg kigger tilbage på 2013 er det et år som gik forbi mig på mange måder.
 
Tristhed og depression har ofte præget min hverdag, mange bekymringer har optaget mine tanker. Hvor ville jeg ønske jeg kunne gøre det anderledes.

Hvorfor tillader jeg at mit liv er blevet sådan.?

Arv og gamle mønstre overtager mit liv på en træls måde. 

Har jeg nogle redskaber?

Ja det har jeg, men nogle ting kan man bare ikke selv kallibrere. 

Hvordan skal jeg få det bedre i 2014, det er et godt spørgsmål, men jeg har en viden om mig selv og jeg ved hvad der kan give mig energi og hvad jeg får energi af. 

Du tænker måske så gør det dog!

Ja ......... hvad forhindre mig i det....... INGENTING ....... jamen hvad vil jeg så gøre....

Planlægning ..... finde lysglimt ........ give mig selv lov til at sige fra ....... overfor børn ..... overfor kollegaer..... opsøge glæde ....... opsøge nærvær ........ opsøge forsømte venner ..... få orden omkring mig fysisk og psykisk ........ opsøge stilheden ....

Planlægning er helt sikkert kodeordet idag. Og måske altid. Jeg mener ikke at en hver detalje skal planlægges men jeg føler mig overbevist om at planlægning af frihed til at gøre hvad jeg har lyst til er vigtigt. På den måde vil lysglimt blive en del af min hverdag. Glæden vil komme og der kommer fornyet energi.

Hvad vil jeg gerne have mere af?

Humor - glæde - stilhed - samhørighed - kærlighed.

Men jeg har fået hvad jeg selv sender ud!

Tristhed - ensomhed - afvisning - uro.

Jeg ved det. 

Jeg har en mand som elsker mig og gerne vil give mig kærlighed og nærvær - hvis jeg giver ham nærvær og kærlighed - hvis jeg giver lov.

Jeg har nogle vidunderlige børn og børnebørn som giver mig glæde, kærlighed og nærvær og sagtens kan forstå når jeg siger fra - når jeg tør give mig hen og vise nærvær overfor den kærlighed og glæde det giver mit hjerte at være sammen med dem.

Jeg har de dejligste kollegaer som drager omsorg for mig og som værdsætter mig som menneske og som værdsætter den faglige person jeg er - når jeg giver dem lov.

Jeg har nogle dejlige venner som ønsker mit samvær og gerne vil dele oplevelser med mig - når jeg viser glæde og humor og når jeg har bekymringer - når jeg er deltagende.

Jeg ønsker mig et anderledes liv og der er kun mig til at finde det.

Jeg ønsker ikke medicin for min depression.

Det er bare ved at være sidste udkald - inden jeg ikke kan tænke fornuftigt - nogen mener vil mene at det er over sidste salgsdato! 

Jeg vælger at tage ansvaret for et bedre liv på mig ..... nu.....

Jeg vil leve livet igen..... jeg vil glædes .... jeg vil mærke kærligheden ...... jeg vil nyde stilheden.....
jeg vil mærke hvor jeg hører til....


.


Jeg har fundet mine støvler og vanter frem, min plan er at gå en tur ned over marken - mærke kulden og vinden - og stilheden - glædes over naturen.

Måske lidt forfrossen vil jeg senere tænde brændeovnen - overveje hvad aftensmaden skal bestå af idag - fjerne det sidste julepynt - strikke de sidste pinde på mit sjal - og så tror jeg dagen er ved at rinde ud. 

Jeg ønsker mig et godt nyt år.

Jeg ønsker alle et Godt Nytår.


4 kommentarer:

 1. Andre har altid så mange gode råd og meninger, men de kan ikke vide hvordan du er sat sammen indeni!
  Du ved hvad der skal gøre, så det er bare at komme igang i dit eget tempo, for stress udefra hjælper ikke!
  Jeg vil ønske dig et rigtig godt nytår og håber du finder lige den løsning der vil hjælpe dig til et godt liv og gøre, indtil videre 2014 til et år du både kan følge med og gøre til dit!
  Mange knus her fra ☺

  SvarSlet
 2. Kære Else Marie - jeg kom tilfældigt forbi din blog og læste dit indlæg, som rørte mig meget. Har selv lidt af en dyb depression for syv-otte siden. I dag har jeg det bedre en nogensinde og er sikker på, at det skyldes den medicin, jeg får. Måske skulle du alligevel give det en chance, Men beslutningen er naturligvis din.

  Med ønsket om et rigtigt godt nytår med mange positive stunder, sender jeg mine bedste hilsner. Claus

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak fordi du kiggede forbi og læste med. Ved at skrive har jeg taget mig selv i ed. Ordrene og tankerne .... Jeg føler mig på en måde afklaret og klar til at tage ansvar for mit liv om det kan klares uden medicin ved jeg ikke endnu, jeg vil gøre et forsøg.

   Slet